Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel. Pastaen er glutenfri og super nem at lave. Pastadejen kan bruges præcis som almindelig pasta.

Forberedelse 40 min / Tilberedning 2 min / I alt 42 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 hele æg (str. L / XL)
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • Lidt vand til at fugte dejen (hvis den bliver for tør)
  • Lidt ærtemel til at drysse på bordet under udrulning

Fremgangsmåde

  1. Blend ærtemelet f i 2 minutter ved den højeste styrke i en kraftig blender eller minihakker, så du får det ekstra fint,
  2. Kom æg, salt og ekstra jomfruolivenolie i dejen og rør, indtil det bliver en ensartet masse.
  3. Dæk dejen til med film og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  4. Rul dejen ud i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
  5. Kog din friske pasta i letsaltet vand i 2-3 minutter og servér.
Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Husk at temperere dejen, før du ruller den ud igen.

Servér den kogte pasta til en lækker portion vegetarisk bolognese med Anicia linser eller kylling og parmesan sauce 

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel