Pandekager med banan og ærtemel

Pandekager med banan og ærtemel

Af Pure Dansk™

Pandekager med banan og ærtemel

Pandekager med banan og ærtemel smager sødt og dejligt. Ærtemelets høje indhold af kostfibre er med til at give en god mæthedsfornemmelse og gøre bananpandekagerne sundere. De kan både serveres lune på morgenbordet, men er også en lækker snack til madpakken eller som dessert. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 10 min / I alt 20 min
Denne opskrift giver 10 stk.

 

Ingredienser

  • 1¼ dl Dansk Ærtemel
  • 2 bananer
  • 3 æg
  • ½ dl havregryn, eventuelt glutenfri for en glutenfri opskrift 
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Knivspids salt
  • Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne i en skål, kom æggene heri og blend det med en stavblender eller pisk med et piskeris. 
  2. Tilsæt ærtemel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt og blend til en ensartet masse eller pisk med et piskeris for en pandekage med mere tekstur.
  3. Smelt smør på en pande og steg de små pandekager i 2-3 min på hver side

Nyd dem som de er, eller server dem med honningristet granola med linser, sirup og sæsonens frugt.

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel