Cacio e Pepe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Cacio e Pepe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cacio e Pepe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

En af de nemmeste og lækreste pastaretter fra Italien, har vi givet et twist af danske bælgfrugter og tilføjet gule Ingrid ærter. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 25 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 400 g spaghetti 
  • 30 g smør
  • 20 hele peberkorn 
  • 2-3 dl pastavand
  • 70 g fast modnet ost, Vesterhavsost, Arla unika havgus 12, alternativt parmesan 
  • 130 g pecorino eller alternativt dansk fastmodnet ost af fåremælk  

          Fremgangsmåde

          Dagen før: 

          1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

          På dagen:

          1. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
          2. Knus peberkornene groft i en morter eller med en kagerulle. 
          3. Imens koges pastaen i et par minutter i en gryde med rigeligt saltet vand. Underkog pastaen, da den færdigtilberedes på panden.
          4. Rist peberen på en stor tør pande i 2 minutter. Der skal være plads til pastaen i panden.
          5. Tilsæt smør og lad det bruse op.
          6. Tilsæt 2 dl af pastakogevandet til panden og skru ned for varmen. Lad det stå og simre et par minutter.
          7. Tilsæt den underkogte pasta og eventuelt lidt ekstra pastavand, for at pastaen kan blive færdig.
          8. Når pastaen er tæt på al dente, kommes det revne ost i lidt ad gangen, mens der røres rundt, til du har en cremet konsistens og osten er smeltet.
          9. Rør de kogte Ingrid ærter i og anret på en tallerken med friskkværnet peber på toppen, friske urter og eventuelt lidt ekstra revet ost.  

          Danske Ingrid Ærter

          Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

          → Køb Danske Ingrid Ærter