Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Af Pure Dansk™

Banankage med ærtemel, chokolade og valnødder

Den dejligste svampede glutenfri banankage med ærtemel, chokoladestykker og valnødder. Tryl dine kedelige brune bananer om til en nem og lækker kage. 

Forberedelse 20 min /  Tilberedning 40 min / I alt 1 t
Opskriften giver til ca. 12 stykker


Ingredienser 

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 75 g olivenolie
  • 100 g brun farin
  • 3 æg
  • 4 meget modne bananer
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • Et nip salt
  • 75 g valnødder
  • 100 g mørk eller lys chokolade 

Fremgangsmåde

  1. Pisk olie sammen med brun farin. 
  2. Mos bananerne godt, tilsæt dem til dejen og pisk. 
  3. Tilsæt æg og pisk igen.
  4. Herefter tilsættes boghvedemel, ærtemel, bagepulver, vaniljekorn og salt. Rør dejen godt sammen.
  5. Hak valnødder og chokolade groft og vend i dejen.
  6. Fordel dejen i en smurt form, 1 liter, og bag banankagen ved 200 °C varmluft, i cirka 30-35 min.
Lad banankagen køle helt af inden den spises.
Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel