Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost - Pure Dansk™

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Af Pure Dansk™

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost - Pure Dansk™

Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fuld af smag.

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld kål, evt. grønkål eller savoykål 
  • 2 danske Clara Friis pærer
  • 2 håndfulde brombær
  • 70 g Arla Unika Sirius, alternativt anden blåskimmelost  

Marinade:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. eddike 
  • 1 spsk. honning 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  2. Hæld vandet fra de kogte linser. 
  3. Vask kål og skær det helt fint. 
  4. Rør marinaden sammen og kram den med kålen. 
  5. Skyl pærerne og skær i tynde skiver. 
  6. Vask brombær og evt. halverer dem, hvis de er store. 
  7. Skær blåskimmelost i små tern. 
  8. Vend alle ingredienser sammen. 

Servér den skønne efterårssalat til en af vores mange opskrifter på frikadeller med bælgfrugter, som deller med blomkål og Ingrid ærter eller Karbonader/krebinetter med hestebønner

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser