En uge med grønne efterårsretter - Pure Dansk™

En uge med grønne efterårsretter

Af Pure Dansk

En uge med grønne efterårsretter - Pure Dansk™

Madplan til efterårets grønne hverdagsretter med danske hestebønner, Ingrid ærter, gråærter, ærtemel og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af vores lune efterårsretter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

 

Dag 1: Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

 

 

Dag 2: Okonomiyaki med ærtemel

Okonomiyaki er en skøn nem hverdagsret. Traditionel japansk pandekage med grønt, hvor du kan bruge lige hvad du har i køleskabet. Denne udgave er med ærtemel, spidskål og gulerødder og toppet med forårsløg, ærteskud, mayonnaise og ristede Anicia linser. 

Okonomiyaki med ærtemel

 

 

 

Dag 3: Klassisk burger med dansk hestebønne- og quinoabøf

En syndig hjemmelavet burger med en saftig bøf af danske hestebønner og quinoa. Den er nem at lave og smager fantastisk. I din burger anbefaler vi en aioli på aquafaba af Ingrid ærter, en sprød dansk salat og syltede danske agurker. 

Klassisk burger

  

 

 

Dag 4: Risotto med Anicia linser, svampe og gulerødder

Risotto tilsat Anicia linser er en nem og lækker måde at få flere bælgfrugter i sine retter. Cremet risotto er lettere at lave end de fleste tror. 

Risotto med Anicia linser, svampe og gulerødder

  

 

 

Dag 5: Nem tortillawrap med Ingrid ærter og blomkål

Nogle gange må det gerne være nemt og enkelt. Prøv vores wrap med fyld af Ingrid ærter og blomkål bagt i ovnen med krydderier, aioli og spinat. Måske en ny frokostidé med bælgfrugter. 

Nem tortillawrap med Ingrid ærter og blomkål

 

 

 

Dag 6: Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret. 

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

 

 

 

Dag 7: Shakshuka med hestebønner

Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen. 

Shakshuka med hestebønner

 

 
   

Til den lille sult eller morgenmaden: Mysliboller med gråærter og ærtemel

Koldhævede müsliboller med gråærter og ærtemel. Lækker sød og mættende bolle med efterårets æbler. Perfekt som en eftermiddagssnack eller i madpakken. Smager dejligt både lun med smør eller friskbagt fra ovnen.   

Mysliboller med gråærter og ærtemel

 

 

Find mere inspiration til efterårets retter i opskriftsuniverset.