Madplan uge 1 - Pure Dansk™

En uge med grønne vinterretter

Af Pure Dansk™

Madplan uge 1 - Pure Dansk™

Madplan med danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet en række lækre grønne retter, der skal gøre det nemmere for dig og din familie at få flere bælgfrugter ind i ugens måltider
  

Dag 1: Thaigryde med Anicia linser

Dejlig nem krydret thai gryde med danske Anicia linser, kartofler, grønt og spicy krydderier

Thaigryde med Anicia linser

 

Dag 2: Salatbowl med falafler af Ingrid ærter

Nemme falafler og en salat med sæsonens grønt, toppet med kerner. Du kan sammensætte din bowl præcis, som du har lyst og alt efter hvad der er i sæson og falder i din smag. 

Salatbowl med falafler af Ingrid ærter

 

Dag 3: Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

En fyldig pastaret med sprød kål og danske hestebønner, der både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson. 

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

 

Dag 4: Nudelsuppe med bønner, ærter og linser

Dejlig varm og krydret nudelsuppe med kål, krydderurter og danske bælgfrugter. Anicia linser, Ingrid ærter og hestebønner giver en god fylde til suppen og mætter dejligt. 

Nudelsuppe med bønner, ærter og linser

 

Dag 5: Stuvede Anicia linser med rødt spidskål

En cremet og fyldig ret med danske Anicia linser vendt i fløde, citron og krydderurter serveret på stegt rødt spidskål toppet med revet Arla Unika ost 

Stuvede Anicia linser med rødt spidskål

 

Dag 6: Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og ansjoser

Cremet hestebønnegryde med masser af smag og umami fra hestebønner og anjoser, mens grøntsager og tomat giver god fylde og sødme til gryderetten 

Hestebønnegryde med rodfrugter, tomat og ansjoser

 

Dag 7: Koldhævede boller med Hestebønner

Foruden at være dejlig svampede og luftige indeni, er de også spækkede med gode næringsstoffer fra vores danske hestebønner. Start gerne minimum 12 timer før eller dagen før, du skal bruge bollerne, da de skal koldhæve.

Koldhævede boller med Hestebønner