En uge med danske råvarer i sæson — september

En uge med danske råvarer i sæson — september

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — september

Madplan med september måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med september sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

 

Dag 1: Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter og kogte linser har en mere krydret smag. 
Danske råvarer i sæson: Squash og bladselleri

Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

 

Dag 2: Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter, grønkål og æbler 

Karrysalat med Ingrid ærter fungerer perfekt som en nem krydret, cremet og smagfuldt fyld i en sandwich eller som topping på rugbrødsmaden. Særligt i samspil med syrligt grønkål og søde æbler.
Danske råvarer i sæson: Grønkål og Æbler

Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter, grønkål og æbler

 

Dag 3: Bagte persillerødder med grøn linsepesto

Bagte persillerødder er en lækker rodfrugt, som smager fantastisk toppet med grøn linsepesto med Anicia linser. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller 
Danske råvarer i sæson: Persillerødder og Persille 

Bagte persillerødder med grøn linsepesto 

  

 

Dag 4: Krydrede Ingrid ærter med spinat

Enkel spansk inspireret tapasret, som oprindeligt er krydrede kikærter med spinat. Nyd den som en ret i sig selv med ristet brød med gedeost, eller lad den indgå som en del af flere små retter. 
Danske råvarer i sæson: Spinat  

Krydrede Ingrid ærter med spinat 


Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Rødbeder og løg

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

 

 

Dag 6: Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto 

Bagte porre er en dejlig nem ret. Serveret med marinerede hestebønner og grønkålspesto får du en fantastisk smagfuld og mættende ret
Danske råvarer i sæson: Porre og Grønkål

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto 

 

 

Dag 7: Squashfritter med ærtemel

Squashfritter med ærtemel er en lækker snack eller sprødt tilbehør. Ærtemelen er god til panering og glutenfri. Servér med romesco med Anicia linser eller aioli lavet på kogevandet fra Ingrid ærter og deller med blomkål og Ingrid ærter 
Danske råvarer i sæson: Squash

Squashfritter med ærtemel
 

 

 

Til den søde tand: Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Vi er inspireret af den klassiske æblecrumble, som er tilsat bær fra haven og  danske Anicia linser.  
Danske råvarer i sæson: Brombær, blommer og æbler

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

 

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.