En uge med danske råvarer i sæson — oktober - Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — oktober

Af Pure Dansk

En uge med danske råvarer i sæson — oktober - Pure Dansk™

Madplan med oktober måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med oktober sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

 

Dag 1: Galette tærte med kartofler, porre og hestebønner

Galette er en nem tærte uden tærteform. Denne er fyldt med porre, kartofler og hestebønner og røget ask ost fra Arla Unika. Det hele giver tilsammen en fyldig og lækker hjemmelavet tærte. 
Danske råvarer i sæson: Porre og Kartofler

Galette tærte med kartofler, porre og hestebønner

 

Dag 2: Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Krydret græskargryde med Hokkaido græskar, broccoli, spinat og danske Ingrid ærter. Fyldig og mættende ret til at varme sig på. 
Danske råvarer i sæson: Græskar, Broccoli og Spinat

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

 

 

Dag 3: Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fuld af smag. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til eksempelvis vores Wellington med Anicia linser og svampe
Danske råvarer i sæson: Pære og Brombær 

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

  

 

Dag 4: Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

Fyldt bagt butternutsquash med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret 
Danske råvarer i sæson: Græskar, Svampe og Grønkål  

Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål

  

 

Dag 5: Svampepostej med ærtemel og råsyltet rødkål

Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud. Servér på hjemmebagt rugbrød med Anicia linser, med råsyltet rødkål og stegte svampe på toppen. 

Danske råvarer i sæson: Svampe og Rødkål 

Svampepostej med perlebyg og ærtemel

 

 

 

Dag 6: Brændende Kærlighed med Ingrid ærter

Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. For en grøn udgave af Brændende Kærlighed top med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder 
Danske råvarer i sæson: Selleri, Rødbede og Kartofler

Brændende Kærlighed med Ingrid ærter

 

 

 

Dag 7: Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter og kogte linser har en mere krydret smag. 
Danske råvarer i sæson: Bladselleri, Squash og Spinat 

Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

 
  

Til den søde tand: Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid. 
Danske råvarer i sæson: Gulerødder og Valnødder

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

 

 

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.