En uge med danske råvarer i sæson — november

En uge med danske råvarer i sæson — november

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — november

Madplan med november måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med november sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

 

Dag 1: Simreret med braiseret nakkefilet, grønt, hestebønner og Ingrid ærter

Dejlig fyldig vintergryde med langtidssimret braiseret nakkefilet, danske hestebønner og Ingrid ærter som sammen med danske grøntsager tilføjer sødme og fylde. Servér med godt surdejsbrød til og grønkål på toppen. 
Danske råvarer i sæson: Græskar, Grønkål, Selleri og Æbler

Simreret med braiseret nakkefilet, grønt, hestebønner og Ingrid ærter

 

Dag 2: Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål

Sødlig, saftig og sprød salat perfekt til de koldere måneder. Simpel og nem salat af ovnbagte jordskokker med poppende sprøde hestebønner og grønkål. Servér som tilbehør til Deller med blomkål og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Jordskokker og Grønkål 

Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål

 

 

Dag 3: Burger med Ingrid ærtebøf og rødbede hummus 

Kast dig over en saftig og farverig burger med rødbede hummus og bøf lavet med Ingrid ærter. 
Danske råvarer i sæson: Rødbede, Svampe, Æbler og Grønkål  

Burger med Ingrid ærtebøf og rødbede hummus 

  

 

Dag 4: Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

En fyldig pastaret med sprød spidskål, palmekål og danske hestebønner. Retten både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson. 
Danske råvarer i sæson: Palmekål, Spidskål og Porre 

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

  

 

Dag 5: Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter

Skøn grøntsagsret som tilberedes på en bradepande i ovnen. Nemt, sundt og dejlig mættende. Krydret græskar, blomkål, gråærter og Ingrid ærter med frisk urtedressing. 
Danske råvarer i sæson: Græskar, Løg og Hvidlød
Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter

 

  

Dag 6: Karrysuppe med blomkål og hestebønner

Varmende krydret suppe med god smag fra karry, blomkål, danske hestebønner og citron. En mættende suppe, der passer perfekt til det køligere vejr og indehygge.     
Danske råvarer i sæson: Blomkål og Løg

Karrysuppe med blomkål og hestebønner

 

 

 

Dag 7: Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Nem hjemmelavet pizza med nem og hurtig bund, som ikke skal hæve.
Pizzaen er toppet med svampe, rødløg, mozzarella og rød pesto lavet med Anicia linser, persille og soltørrede tomater. 
Danske råvarer i sæson: Svampe og Rødløg 

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg 

 
  

 

Til den søde tand: Træstammer med hestebønner

Klassiske søde træstammer som du kender dem fra bageren, med et twist. Træstammerne får en dyb smag fra det cremede trøffel-romkugle fyld med hestebønner, den velkendte sødme fra marcipan og knas fra det mørke chokoladeovertræk. 

Træstammer med hestebønner

  

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.