En uge med danske råvarer i sæson — maj

En uge med danske råvarer i sæson — maj

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — maj

Madplan med danske bælgfrugter

Du får her en madplan med maj måneds grønt og frugt i sæson sammensat med vores danske økologiske linser, ærter og bønner. Madplanen skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise flere danske bælgfrugter og råvarer i sæson. 

Har du en ynglings sæson grøntsag eller frugt, så kan du også søge specifikt på denne her på siden - og du vil få foreslag på opskrifter. 


Dag 1: Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges

Nyd lækre danske asparges sammen med danske Anicia linser og stegt laks. En ret der passer perfekt til både forår og sommer.
Danske råvarer i sæson: Grønne asparges, Løg, Persille & Purløg 

Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges

 

Dag 2: Shakshuka med hestebønner

Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen. 
Danske råvarer i sæson: Peberfrugt, Løg & Persille 

Shakshuka med hestebønner

 

Dag 3: Hotdogs med pølser af danske Anicia linser

Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen.
Danske råvarer i sæson: Champignon, Løg & Persille 

Hotdog med pølser af danske Anicia linser

 

Dag 4: Pitafyld med gråærter

Det lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap. 
Danske råvarer i sæson: Løg, Salat, Agurk & Tomater 

Pitafyld med gråærter 

 

 

Dag 5: Tærte med Anicia linser og nye løg

Smagfuld tærte med grønne ærter, nye løg og Anicia linser. Tærtebunden er lavet med vores danske ærtemel, helt uden hvedemel og med kun 4 ingredienser. Servér tærten med en frisk grøn salat. 
Danske råvarer i sæson: Nye Løg 

Tærte med Anicia linser, nye løg og grønne ærter


 

 

Dag 6: Linseburger med Anicia linser

Denne burger med linsebøf med vores Anicia linser er både nem at lave, og smager skønt sammen med sødmefylde tomater og en sprød grøn salat.  
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg, Tomat & Salat

Linseburger med Anicia linser

 

 

Dag 7: Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

Sprøde deller med dejlige krydderier, spinat, quinoa, Ingrid ærter  og ærtemel. De er også lækre på madpakken, hvis ikke alle bliver spist til aftensmaden.
Danske råvarer i sæson: Spinat, Løg & Hvidløg

Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel

 

Til den søde tand: Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.
Danske råvarer i sæson: Rabarber

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter