En uge med danske råvarer i sæson — december

En uge med danske råvarer i sæson — december

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — december

Madplan med december måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med december sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.


Dag 1: Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe 

En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller en grøn hovedret. 
Danske råvarer i sæson: Spidskål og Svampe

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe


 

Dag 2: Bagte rødbeder, hummus med Ingrid ærter og sprøde Anicia linser

En enkelt og simpel ret, som er fuld af smag. Saftige sødmefulde bagte rødbeder ovenpå en cremet hummus med Ingrid ærter. Servér som hovedmåltid med et godt stykke brød til, f.eks. vores focacciabrød med linser
Danske råvarer i sæson: Rødbeder 

Bagte rødbeder, hummus med Ingrid ærter og sprøde Anicia linser

  

Dag 3: Jordskokkesuppe med hestebønner 

Cremet fyldig jordskokkesuppe med danske bønner. Hestebønnerne giver både fylde i selve suppen og sprødhed som bønnedrys på toppen.
Danske råvarer i sæson: Jordskokker

Jordskokkesuppe med hestebønner

   

Dag 4: Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål

Cremet og lækker pastaret med udblødte Anicia linser, der giver en frisk smag af grønne ærter, sammen med stegt squash og palmekål i en cremet ostesauce af Gammel Knas Creme fra Arla Unika. 
Danske råvarer i sæson: Palmekål og Squash

Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål

   

Dag 5: Dhal med Anicia linser og græskar

Skøn Dhal med græskar og danske linser. Anicia linsen koger ikke ud som røde linser, hvilket giver din daal en skøn konsistens og smag fra varme krydderier, græskar og linser. 
Danske råvarer i sæson: Græskar 

Dhal med Anicia linser og græskar 

 

Dag 6: Paneret selleribøf med stegte svampe og syltede rødløg 

Lækre panerede selleribøffer med ærtemel giver en sprød skorpe og god smag. Toppet med stegte svampe, syltede rødløg, romesco med Anicia linser og mayonnaise lavet på kogevandet fra Aquafaba. 
Danske råvarer i sæson: Knoldselleri, Rødløg og Svampe 

Paneret selleribøf med stegte svampe og syltede rødløg


 

Dag 7: Bønnecassoulet med Hestebønner, Ingrid ærter og Gråærter

Rustik cassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter, der giver retten et dejligt bid og skøn fyldig smag sammen med selleri, champignon og gulerødder. 
Danske råvarer i sæson: Svampe, Løg, Knoldselleri og Gulerødder 

Bønnecassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter

 

Til den søde tand: Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter

Hjemmelavet Ferrero Rocher uden nødder. Danske gråærter har en skøn smag af hasselnødder og sammen med hestebønner får Ferrero Rocher en dybde af både nødder og chokoladenoter. 

Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter

  

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.