Tips og gode råd til mindre madspild med bælgfrugter

Tips og gode råd til mindre madspild med bælgfrugter

Tips og gode råd til mindre madspild med bælgfrugter

Der er generelt mindre madspild, når man anvender tørrede bælgfrugter. Det er der flere grunde til.


  1. Tørrede linser, ærter og bønner har en længere holdbarhed end friske, hvilket reducerer chancen for at de bliver dårlige inden at de anvendes i madlavningen.
  2. Du kan måle præcist den mængde af, som der skal anvendes i retten, hvilket minimere madspild.
  3. Du kan anvende kogevandet fra linser, hestebønner og ærter i madlavningen som smagsgiver og bouillon. Anvendes det ikke direkte efter kogning kan det stilles på køl eller fryses ned. På denne måde har du en lækker bouillon, som kan tilsættes i andre retter.
  4. Har du en rest kogte bønner, ærter eller linser, kan du riste dem i ovnen eller på en pande med lidt olie og krydderier. De ristede bælgfrugter er lækre som snack, eller som et sprødt element i salaten eller som topping på suppen. Har du kogte Anicia linser til overs, kan du anvende dem i brød, hvor du eksempelvis erstatter solsikkerkerner, græskarkerner eller hørfrø med en rest kogte linser.

Prøv vores Granola med Anicia linser og overmodne bananer.